Föreningar

GH erbjuder inte bara sina medlemmar möjlighet att engagera sig i nämnder och programverksamhet utan också genom sina underföreningar. Underföreningarna har egna styrelser och influerar Nationen mer eller mindre med sitt inflytande och tidigare förbindelser.

Föreningarna bedriver sin egen verksamhet och väljer själva vad de vill göra men lever i symbios med Nationen.

Läs om underföreningarna i stadgarna kap 6 §7:

Styrelsen kan besluta att nationen skall anta underföreningar. Sådan förening skall ha till syfte att främja nationsmedlemmars aktiviteter inom ett visst område. Underförenings stadgar skall godkännas av nationsstyrelsen. Vad avser bokslut och revision gäller i tillämpliga delar vad som är stadgat för nationen. Underförenings bokslut skall godkännas av nationsstyrelsen.

I dagsläget finns 7 aktiva föreningar på GH, tyvärr ligger två stycken vilande för tillfället på grund av svalnande intresse. Men är du intresserad av att dra igång antingen bandet Sighstinska Kapellet eller idrottsföreningen GH IF kontakta din Förste Kurator på 1q@ghnation.se!

Har du frågor kring stipendieansökan?

Sista ansökningsdag för vårterminens stipendier är nu på fredag (26 feb)! Med anledning av detta håller stipendiesekreterare Egil öppet hus i biblioteket onsdag 24 februari 12-16 samt torsdag 25 februari 15-18. Under dessa tider har du möjlighet att komma förbi nationen och få svar på alla dina frågor och funderingar kring nationens stipendier och ansökningsprocessen. Välkommen!

Läs mer

Sök sommarjobb på Gästrike-Hälsinge nation!

Älskar du god mat, god dryck och goda vänner? Sök sommarens bästa jobb redan idag!

Nu söker vi fyra personer som vill driva Gästrike-Hälsinge nations populära sommarrestaurang Trädgårdsgatan 9. Restaurangen är öppen juni till augusti och är en populär mötesplats i Uppsalas vackraste och mysigaste trädgård. De fyra sommaranställda har olika ansvarsområden och vi söker därför:

Kökschef

Har huvudansvar för all mat och menyn. Kökschefen sköter även beställningar och leveransmottagningar av mat. Arbetar som kock fyra gånger i veckan.

Biträdande Kökschef

Biträder kökschefen i framtagandet av menyn. Hjälper kökschefen i...

Läs mer