GHame Society

Vilka är vi

GHame Society är Gästrike-Hälsinge (GH) nations egen spelförening. Spelföreningen började med att spela medlemmarnas egna spel men har under tidens gång skaffat en hel del egna, även om medlemmarna fortfarande ofta tar med sina egna så att man aldrig hinner tröttna på något spel.

Det har blivit så att vi mest spelar sällskapsspel och kortspel såsom Settlers of Catan, Ticket to ride, Munchkin, Dominion, 7 wonders, Love letter, Set, Magic the gathering och Flux.

Men vi har även tillgång till längre och/eller mer komplicerade spel som tillexempel Twilight struggle, Robinson Crusoe, Caverna och Mahjong. När vi köper in nya spel så försöker vi höra runt inom föreningen vilka intressen som finns och så långt budgeten räcker försöker vi behaga så många som möjligt. För att se vilka spel som finns så kan ni kolla in spelförteckningen som finns på vår grupp på Facebook.

Medlemskap

Alla oavsett kunskapsnivå inom olika typer av spel är hjärtligt välkomna att prova på att träffa oss, utbyta idéer, fråga oss saker eller lära oss saker. Att lära sig ett nytt spel är en svårslagen upplevelse som aldrig är densamma.

All typ av interaktion och kontakt är högt eftertraktad. Att gå med i GHame Society kostar 15kr per termin för medlemmar av GH och 50kr per termin om man inte är medlem av GH. För att bli medlem kan man betala kontant på plats till vem som helst ur styrelsen eller swisha kassör Hugo.

Som medlem kan man gå till nationen och låna föreningens spel när man vill under Nationens ordinarie öppettider samt gå gratis på spelföreningens ordinarie träffar som kostar 10kr om man inte är medlem av spelföreningen. Andra mer specifika och påkostade evenemang eller tävlingar kan komma att kosta pengar även om man är medlem av föreningen.

Vår vision

Inom GHame Society finns även ett intresse för rollspel, speldesign och dator- och tv-spel. Spelföreningens förhoppning är att det kommer blomma ut mer under tidens gång och idealet är att vi blir portalen för spelintresserade i hela Uppsala.

GHame Society vill även vara så trevliga att vi spelar på känslor även hos de som egentligen inte är särskilt intresserade av spel. ÄN! Vi vill få folk att ge spel en ärlig chans och hoppas och tror att många faktiskt kommer inse hur kul det är med spel. GHame Society är även öppen för samarbeten mellan spelbutiker och andra spelföreningar i Uppsala.

Kort historia

Om man är nostalgisk av sig som jag så kommer här en kort historia av hur det hela började. GHame Society startades av ett gäng spelglada vänner som började träffas i GHuben, nationens älskvärda pub, där de flanerade flitigt bland den uppsjö av spel som finns därute i etern. Denna första inofficiella träff, som sedan blev startskottet på själva grundningsprocessen, ägde rum på nationen den 22 februari 2015.

Efter ett tag spelade vi även när det inte var pub ibland och sedan hände det, GHame Society blev officiellt antagen som underförening av GH den 15:e april samma år. Det första årsmötet hölls den 12:e maj där den första styrelsen utsågs samt terminsavgiften för att bli medlem sattes till 35/70kr för nationsmedlem/icke nationsmedlem.

Sedan dess har vi fått ett bidrag från Uppsala Universitet samt tjänat en del pengar på medlemsavgifter samt städdagar på nationen så vi bestämde oss för att sänka medlemsavgiften till den nuvarande på 15/50kr.

Om du har läst allt så saluterar jag dig för din ihärdighet och hoppas att ditt uppenbara intresse för GHame Society håller i sig och att det i längden resulterar i en god relation med oss!

Nedtecknad av Anders Persson, grundare av GHame Society.

 

Kontakt

Mail: ghamesociety@outlook.com

Viktor Petterson, ordförande

John Johansson, kasssör