Ny på Nationen

För medlemskap, maila 1Q på 1q@ghnation.se!

Frågor om ditt medlemskap? Uppge personnummer så lättare hitta just Dig i vårt medlemsystem!

 

Som ny på nationen finns det mycket att upptäcka. Likt andra nationer har vi massor av god mat och läskande dryck, ett flertal föreningar och många roliga fester. Men vi har också mycket som särskiljer oss från de andra nationerna. Som den största nationen av de minsta får vi det bästa av två världar. Med det minsta kommer känslan av gemenskap och familjaritet men med storheten kommer möjligheterna och kontinuiteten. Det bästa sättet att komma igång med ditt studentliv är att besöka nationen under inskrivningen och prata med våra inskrivningsansvariga personer. De hjälper dig med alla dina frågor och kan tipsa om de aktiviteter som anordnas för nya studenter vid terminsstart.

Reccemottagning och Reccegasque

I början av terminen, under inskrivningsveckorna, anordnas ett flertal aktiviteter för våra nya studenter, reccarna. Terminens aktiviteter hittar du här på hemsidan eller i Recetten, ett specialnummer av GH:s nationstidning Ghasetten, som tillägnas nya medlemmar och delas ut i inskrivningen.

Två aktiviteter som återkommer varje termin är vår reccemottagning och den stora reccegasquen. Dessa är de bästa tillfällena att lära känna nationen och dess medlemmar! På reccemottagningen lägger nationen hela sitt fokus på de nya studenterna. Nationens föreningar och verksamheter samlas för att välkomna de nya medlemmarna. Dagen avslutas med en sexa där vi tillsammans avnjuter en tvårättersmiddag under skratt och sång. Vårens reccemottagning hålls torsdagen den 9 september 2021! Anmäl dig hos reccevärdarna i inskrivningen eller via mejl till 1q@ghnation.se senast den 6 september. Glöm inte att skriva eventuella allergier eller övriga matpreferenser. OBS! FULLSATT! MAILA 1Q FÖR VÄNTELISTA!

 

En vecka senare, lördagen den 18 september, anordnas en gasque till reccarnas ära. Dagen börjar med att vi tågar upp till universitetsaulanför att gemensamt med de andra nationerna välkomnas till Uppsala. Efter detta väntar fördrink innan det dunkas upp till bords. Under middagen hålls tal, vi lär oss sånger och hur saker och ting går till på en traditionell gasque i Uppsala. Det brukar vara både kul och uppskattat av såväl nya som mer erfarna gasquegäster. Efter middagen fortsätter kalaset i form av släpp. Förhoppningsvis! Anmälan till reccegasquen görs i inskrivningen eller via mejl till 1q@ghnation.se senast 13 februari. Glöm inte att ange eventuella matpreferenser. OBS! FULLSATT! MAILA 1Q OM VÄNTELISTA!

 

På vårterminen anordnas reccegasquen tillsammans med våra kära grannar på Västgöta och Östgöta nation. Medan vi under hösten håller egen middag på GH.

Vi rekommenderar varmt att alla nya medlemmar kommer på mottagningen och gasquen. Det är två fantastiska tillfällen att få uppleva Uppsalas nationsliv när det är som bäst och dessutom en chans för oss att få träffa dig!

Den 23 augusti öppnar inskrivningen – varmt välkomna!

INSKRIVNINGEN ÄR STÄNGD FÖR TERMINEN, KONTAKTA 1Q FÖR MEDLEMSÄRENDEN!

Öppettiderna är följande:
Måndag, onsdag, fredag: 11:00 – 15:00
Tisdag och torsdag: 15:00 – 19:00

 

 

 

Informationsfilm av våra Internationella sekreterare och Reccevärdar, Sanni pratar om GH! (Engelsk text)