Ny på Nationen

För frågor om medlemskap, maila 1Q på 1q@ghnation.se!

Om du vill skriva in dig är du välkommen till mottagningstiderna eller inskrivningen som startar den 22 augusti.

Som ny på nationen finns det mycket att upptäcka. Likt andra nationer har vi massor av god mat och läskande dryck, ett flertal föreningar och många roliga fester. Men vi har också mycket som särskiljer oss från de andra nationerna. Som den största nationen av de minsta får vi det bästa av två världar. Med det minsta kommer känslan av gemenskap och familjaritet men med storheten kommer möjligheterna och kontinuiteten. Det bästa sättet att komma igång med ditt studentliv är att besöka nationen under inskrivningen och prata med våra inskrivningsansvariga personer. De hjälper dig med alla dina frågor och kan tipsa om de aktiviteter som anordnas för nya studenter vid terminsstart.

Reccemottagning och Reccegasque

I början av terminen, under inskrivningsveckorna, anordnas ett flertal aktiviteter för våra nya studenter, reccarna. Terminens aktiviteter hittar du här på hemsidan!

Två aktiviteter som återkommer varje termin är vår reccemottagning och den stora reccegasquen. Dessa är de bästa tillfällena att lära känna nationen och dess medlemmar! På reccemottagningen lägger nationen hela sitt fokus på de nya studenterna. Nationens föreningar och verksamheter samlas för att välkomna de nya medlemmarna. Dagen avslutas med en sexa där vi tillsammans avnjuter en tvårättersmiddag under skratt och sång. Höstens reccemottagning hålls torsdagen den 15 september 2022! Anmäl dig hos reccevärdarna i inskrivningen eller via mejl till 1q@ghnation.se från den 22 augusti. 

 

 

En vecka senare, fredagen den 23 september, anordnas en gasque till reccarnas ära. Dagen börjar med att vi tågar upp till universitetsaulanför att gemensamt med de andra nationerna välkomnas till Uppsala. Efter detta väntar fördrink innan det dunkas upp till bords. Under middagen hålls tal, vi lär oss sånger och hur saker och ting går till på en traditionell gasque i Uppsala. Det brukar vara både kul och uppskattat av såväl nya som mer erfarna gasquegäster. Efter middagen fortsätter kalaset i form av släpp.  Anmälan till reccegasquen görs i inskrivningen eller via mejl till 1q@ghnation.se från den 22a augusti. Glöm inte att ange eventuella matpreferenser. 

 

 

Vi rekommenderar varmt att alla nya medlemmar kommer på mottagningen och gasquen. Det är två fantastiska tillfällen att få uppleva Uppsalas nationsliv när det är som bäst och dessutom en chans för oss att få träffa dig!

 

 

Informationsfilm av våra Internationella sekreterare och Reccevärdar, Sanni pratar om GH! (Engelsk text)