Ny på nationen

Nedan följer information för dig som inte blivit medlem än, eller som precis blivit medlem.

 

Vem kan bli medlem?

GH nation är ursprungligen en organisation som ska fungera som ett andra hem för studenter med ursprung från Gästrikland och Hälsingland. Idag är anknytningen stark, men inget krav, och du är välkommen även utan anknytning. Ett krav är dock att vara registrerad student eller alumn vid Uppsala Universitet eller Sveriges lantbruksuniversitet.

 

Hur blir jag medlem?

Du kan när som helst komma förbi Förste kurators mottagningstid för att skriva in dig på nationen. I början av varje termin är det många som vill skriva in sig, och nationen har då inskrivningstider. Inskrivningen är öppen 11.00-15.00 måndag, onsdag och fredag, och 15.00-19.00 tisdag och torsdag. 

 

Det är även möjligt att skriva in dig digitalt på Uppsalastudent.com. Viktigt att tänka på är att många välkomstevenemang kan du bara få information om om du besöker inskrivningen – så sväng förbi även om du skriver in dig digitalt för att inte missa chansen att träffa andra i nationen!

 

Varför ska jag bli medlem?

Är du medlem i en nation har du möjlighet att gå in på alla nationer. Att vara medlem hos oss ger dig däremot också tillgång till våra bostäder, rabatterade priser i vår pub samt företräde vid släpp av biljetter till sittningar och valborg. Som medlem har du dessutom möjligheten att engagera dig på nationen – ett bra sätt för att få nya vänner och släppa studierna för en stund!

 

Vad är viktigt att inte missa om jag är helt ny vid Uppsala Universitet(Recentior)?

Det är inte alltid helt enkelt att lära känna nytt folk i en ny stad. Nationen arrangerar därför i början av varje termin flera olika sorters evenemang för nya studenter av just detta skäl. I början av varje termin håller vi också recentiorsmottagning och recentiorsgasque. Recentiorer välkomnas då och du får möjlighet att träffa representanter från hela nationen – oavsett om du har intresse av körsång, brädspel, öldrickande eller fest så lär du kunna träffa någon likasinnad.

 

Information om alla evenemang, samt biljetter till recentiorsmottagning och gasque får du i inskrivningen. Kom förbi så ses vi där!